آِیا اثر قهوه بر روی کبد مطلوب است؟
خیلی ها در زمان بیدار شدن از خواب و یا برای جلوگیری از خستگی و خواب آلودگی از قهوه استفاده می کنند. کمتر کسی اما به اثر قهوه بر روی کبد و سلامت آن توجه می کند.
شواهد علمی بسیار زیادی وجود دارد که نشان می دهد استفاده از قهوه می تواند در سلامت کبد نقش داشته باشد.
به طور اختصاصی در مورد کبد چرب نشان داده شده است که افرادی که قهوه زیاد می نوشند ریسک کمتری برای ابتلا به التهاب کبد ناشی از بیماری کبد چرب دارند.
قهوه در دیگر بیماری های کبد هم نقش دارد. به طور مثال افرادی که دچار بیماری هپاتیت سی که یک بیماری ویروسی هست می باشند از خوردن قهوه سود می برند.
در مورد افرادی که دچار کبد چرب می باشند، خوردن قهوه ریسک ابتلا به سیروز کبدی را کاهش می دهد. همچنین در صورتی که افراد مبتلا به سیروز شوند در صورت خوردن قهوه خطر مرگ در اثر بیماری در آنها کاهش می یابد.
برای ظاهر شدن اثر قهوه بر روی کبد نیاز به نوشیدن منظم قهوه به صورت روزانه وجود دارد. اثرات آنتی اکسیدانی قهوه احتمالا رد کاهش التهاب کبد ناشی از کبد چرب نقش دارد.
برای سلامت کبد چقدر قهوه بنوشیم؟
حداقل سه فنجان قهوه در روز برای اینکه اثر قهوه بر روی کبد ظاهر شده و جلوگیری از مشکلات کبدی صورت پذیرد، لازم است. اگر دچار هپاتیت یا کبد چرب هستید می توانید تا حتی شش فنجان قهوه در روز هم استفاده کنید.
البته بسیاری از افراد این مقدار قهوه را تحمل نمی کنند و دچار سردرد، اختلال خواب و اضطراب می شوند.
همچنین اگر ضربان قلب نامنظم یا سرطان ریه دارید باید از مصرف مقادیر زیاد قهوه پرهیز کنید و در این خصوص با پزشکتان مشورت کنید.
دقت کنید که همراه با قهوه از قند زیاد استفاده نکنید.
در واقع قهوه خالص بهترین توصیه برای شما هست اما در صورتی که خوردن آن اذیت تان می کنید یکی از روش های پیشنهادی استفاده از شیرین کننده های مصنوعی می باشد.
در کنار نوشیدن قهوه پرهیز از مصرف الکل و پرهیز از مصرف غذاهای پرکالری، پرکربوهیدرات و پرچرب می تواند کمک کننده باشد. در کنار این مسائل تغذیه ای ورزش منظم را فراموش نکنید.