پایان کرونا

پایان کرونا: چقدر با این آرزو فاصله داریم؟

این روزها بازار گمانه زنی درباره پایان کرونا داغ است. با کاهش چشمگیر مبتلایان به کرونا و تعداد افراد بستری در بسیاری از کشورهای جهان و برخی استان های ایران تصور می شود که پایان کرونا نزدیک باشد.

کاهش تعداد بستری ها و حتی به صفر رسیدن آن خبر بسیار خوبی است. این مساله را تا حدود بسیار زیادی مدیون واکسیناسیون هستیم. علی رغم تلاش هایی که بسیاری برای مخالفت با واکسن کردند، در ایران و بسیاری از کشورهای جهان روند واکسیناسیون به خوبی طی شد و این امر باعث شد که شیوع کرونا و مرگ و میر ناشی از آن به شکل چشمگیری کاهش پیدا کند.

مساله پایان کرونا اما داستان متفاوتی دارد و فاکتورهای زیادی در آن موثر می باشد. شاید به عنوان یک هدف اولیه و کوتاه مدت اینکه به روال زندگی قبلی برگردیم بسیار خوشایند باشد.

با این وجود احتمال رخ دادن جهش های دیگری در ویروس کرونا وجود دارد که در صورتی که بتواند از ایمنی ایجاد شده از طریق واکسن فرار کند جمعیت بسیار زیادی را مبتلا خواهد کرد و دوباره جهان را به چالش خواهد کشید.

به نظر می رسد اگرچه پایان اپیدمی کرونا دور از ذهن نیست ولی هنوز راه زیادی تا پایان مانده است. واکسیناسیون هر چه سریع تر همه جمعیت شاید بتواند بیشترین کمک را به پایان اپیدمی کرونا کند.

پایان کرونا: آرزو یا افسانه

همچنان یکی از تئوری هایی که وجود دارد این است که کرونا قرار نیست به این زودی دست از سر ما بردارد و ما باید زندگی با کرونا را یاد بگیریم.

اینکه پایان کرونا ممکن هست یا نه هنوز سوالی است که جواب قطعی ندارد. با این وجود تلاش های زیادی صورت می گیرد که یا بتوان به ریشه کنی کرونا رسید یا اثرات آن را بر روی زندگی افراد به حداقل رساند.

هم اکنون با بهبود وضعیت ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در بسیار از کشورها قوانین مربوط به قرنطینه بسیار ساده تر شده است و بسیاری از فعالیت های معمول از سر گرفته شده اند.

اپیدمی کرونا هنوز پایان نیافته است

بسیاری از افراد با توجه به کاهش چشم گیر آمارهای مربوط به کرونا معتقد هستند که اپیدمی کرونا پایان یافته است. این مساله درست نیست و همچنان آمار ابتلا بالاست و در برخی کشورها آمارهای ابتلا رو به افزایش است که این مساله نگران کننده است.

کودکان واکسینه نشده در خطر هستند

با انجام واکسیناسیون گسترده به نظر می رسد که گروه های سنی که هنوز واکسینه نشده اند از جمله کودکان در سنین پایین در معرض بیشتر خطر ابتلا به کرونا هستند و نیاز است این گروه مورد توجه خاص قرار گیرند. با انجام مطالعات جدید ایمنی واکسن ها در سنین پایین تر نیز نشان داده شده است و به تدریج واکسیناسیون در تمامی گروه ها اجرا خواهد گردید.

درگیری کمتر ریه در سویه های جدیدتر کرونا

به نظر می رسد در مورد سویه های جدیدتر کروناویروس درگیری ریه شیوع کمتری دارد و مرگ و میر آن کمتر از سویه های قبلی می باشد. مشخص نیست این تغییر در اثر واکسیناسیون می باشد یا به صورت طبیعی و در اثر جهش ویروس اتفاق افتاده است. در حال حاضر بسیاری از مبتلایان به سویه های جدیدتر کرونا با علایم گوارشی خود را نشان می دهند.

پایان کرونا نیازمند همکاری کشورها

برای پایان کرونا به جز پیشرفت هایی که در کشورهای توسعه یافته در تشخیص و درمان این بیماری صورت گرفته است نیاز است که همکاری های لازم با کشورهای کمتر توسعه یافته صورت گیرد تا شیوع ویروس به صورت کلی در همه قسمت های جهان کاهش یابد. در غیر اینصورت حتی پس از پایان کرونا احتمال شیوع مجدد آن وجود دارد.

همه فعالیت های لازم جهت پایان کرونا نیاز به همکاری همه کشورها و جوامع دارد و پیشرفت های یک کشور و یا چند کشور بزرگ نمی تواند موفقیت در زمینه مهار کرونا را تضمین کند.

اثرات طولانی مدت اپیدمی کرونا

حتی اگر در آینده بسیار نزدیک اپیدمی کرونا پایان یابد اثرات طولانی مدت آن همچنان باقی خواهد ماند و سالها طول می کشد تا تاثیرات آن بر روی اقتصاد جهان و سایر جنبه های زندگی مردم کمرنگ شود.

به جز این مساله شاید منطقی باشد که جهان آمادگی لازم جهت پاندمی های مشابه را داشته باشد و به فکر راه حل هایی برای تشخیص زودرس و درمان آن باشد.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

You have to agree to the comment policy.

سبد خرید
اسکرول به بالا